Wat is Minerale make-up

Minerale make-up is een natuurlijke, zijdezachte make-up gemaakt van pure mineralen, vrij van synthetische ingrediënten, conserveermiddelen, parfum of andere toevoegingen. Hierdoor is de kans op allergieën of huidirritaties zeer klein.

Wat is het verschil tussen vloeibare foundation en minerale foundation?

Minerale foundation is in poedervorm en volledig natuurlijk. Minerale foundation voelt licht en luchtig aan als een tweede huid. Het verstopt de poriën niet en heeft een natuurlijke uitstraling.

Een veel gehoord nadeel van vloeibare foundation is dat deze een ‘geplamuurde’ of ‘maskerachtige’ uitstraling aan de huid geven, waardoor duidelijk te zien is dat je make-up draagt. Vaak voelen ze onnatuurlijk (plakkerig) aan op de huid.

Daarnaast kunnen synthetische ingrediënten in vloeibare foundation de conditie van de huid uit balans brengen en irritatie veroorzaken, wat kan leiden tot het ontstaan, verergeren of in stand houden van huidproblemen.

Waarom kiezen voor minerale make-up?

Minerale foundation is 100% puur gezuiverde minerale make-up zonder chemicaliën, parfum, vulstoffen, talk, parabenen of andere synthetische ingrediënten. Bij gebruik (op langere termijn) kunnen cosmeticaproducten met synthetische ingrediënten de conditie van de huid uit balans brengen en irritatie veroorzaken, wat kan leiden tot het ontstaan, verergeren of in stand houden van huidproblemen. Waarom zou je je huid hier onnodig mee belasten als er ook natuurlijke alternatieven zijn?

Welke ingrediënten zitten er in de producten?

Er worden zo min mogelijk ingrediënten gebruikt zodat het eindproduct zo zuiver mogelijk blijft. Hoe meer ingrediënten hoe meer kans op irritatie. Alle ingrediënten per product zijn terug te vinden in de webshop, in de product omschrijving.

Is de minerale make-up ook geschikt voor de gevoelige huid?

Minerale make-up is zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid omdat het weinig ingrediënten en geen synthetische stoffen bevat. Dit vermindert de kans op irritatie of allergische reacties.

Steeds meer huidproblemen en overgevoeligheid ontstaan door ongewenste stoffen in make-up zoals synthetische kleur- en geurstoffen en conserveringsmiddelen.

Is de minerale make-up ook geschikt voor een droge huid?

Absoluut! Een veel gehoord probleem is dat poeders de huid uit kunnen drogen, dit geldt niet voor minerale poeders. Het zijn namelijk de vulstoffen, zoals talk, die de huid uitdrogen. 

Bij een droge huid kun je het beste vrijwel direct na het aanbrengen van de crème de foundation aanbrengen. Hierdoor versmelten de mineralen het mooist.

Is de minerale make-up ook geschikt voor een oudere huid?

Minerale make-up is zeker geschikt voor een oudere huid. De licht-reflecterende eigenschappen van de mineralen kunnen helpen om fijne lijntjes en rimpels optisch te verminderen. Daarnaast smelten de mineralen samen met de natuurlijke oliën van de huid, waardoor de foundation een zeer natuurlijk resultaat geeft. Dit zorgt ervoor dat je niet voelt dat je make-up draagt en het er heel natuurlijk uitziet.

Zelf ervaren?

Als je wil ervaren hoe minerale foundation voelt op je eigen huid, dan ben je van harte welkom in mijn salon.
Tijdens een workshop leer je zelf foundation aan te brengen. Je leest hier meer over op de pagina “Workshops”